شاید شما علاقمند باشید تا بدانید که یک سایت از چه سیستم مدیریت محتوا( CMS )ای و یا از چه افزونه هایی استفاده می کند ، با وجود سیستمهای مدیریت محتوا یا همان CMSها، اینروزها ایجاد و مدیریت یک وبسایت اصلا کار سختی نیست و به دانش زیادی نیاز ندارد. با نصب و استفاده از این CMSها، میتوانید از امکانات جالب و کاربردی آنها به سادگی استفاده کنید؛ معروفترین سیستمهای مدیریت و محتوا در حال حاضر سیستمهای WordPress، Joomla و Drupal هستند، به گونهای که این روزها اکثر وبسایتهایی که در جهان و حتی در ایران ساخته میشوند، با استفاده از این CMSها ایجاد میشوند.
امروز قصد داریم سادهترین روش برای فهمیدن نوع سیستم مدیریت محتوایی که یک وبسایت در حال استفاده از آن است را برای شما شرح دهیم. البته راهحلها و روشهای مختلفی برای انجام این کار وجود دارد که بعضی از آنها نیاز به دانش فنی بالایی دارند ولی همانطور که گفتیم، ما میخواهیم سادهترین روش را شرح دهیم تا کاربران عادی نیز قادر به انجام این کار باشند.
پس اگر از یک وبسایت بازدید کردید و از امکانات، طراحی و یا سرعت لود شدن آن شگفت زده شدید، میتوانید با این روش به سادگی بفهمید از چه CMSای استفاده میکند
با کلیک بر روی لینک CmsDetector میتوانید وارد سایت مورد نظر شده، در کادری که ملاحظه میکنید، آدرس وبسایت مورد نظر خود را بنویسید. به عنوان مثال، ما نام وبسایت خودمان یعنی Ronika.co را وارد کردیم و اطلاعات جالبی مانند نوع سرور استفاده شده، نوع CMS استفاده شده، افزونه های استفاده شده، محل قرارگیری سرور، کتابخانه ی اسکریپت استفاده شده و… را بدون پرداخت هیچ هزینه ایی در اختیار ما قرار داد.
روی گزینه بررسی کلیک میکنیم. صفحه نتیجه بررسی شامل تب های مختلفی است که به اختصار هرکدام را توضیح میدهیم.
تب اول شامل اطلاعات مربوط به سیستم مدیریت محتوای سایت مورد نظر میباشد ، اطلاعاتی از قبیل : سیستم مدیریت محتوا ، نوع سرور ، افزونه های استفاده شده در سایت ، محل سرور ، آدرس IP سرور و …
در تب دوم جدولی از تنظیمات DNS مربوط به دامنه سایت مورد نظر نمایش داده می شود. در اولین سطر این جدول مشخص می شود که DNS سرور تنظیم شده آیا معتبر است یا خیر؟
در این سطر می توانید آدرس IP سرور مذکور را نیز مشاهده کنید.
در بخش Domain NS records شما می توانید DNS های فعلی دامنه مورد نظر و در بخش NS records from your nameservers می توانید DNS هایی که میزبان برای اتصال دامنه مذکور قرار داده است را مشاهده کنید.
شما می توانید رتبه الکسای سایت را در تب سوم مشاهده کنید. رتبه الکسا بر اساس ترافیک و بازدید سایت محاسبه میشود. ترافیک محلی رتبه سایت در کشوری است که بیشترین محبوبیت را در آن دارد.
اگر سایت مورد نظر دارای رتبه الکسا پایین از صد هزار باشد نمودار و جزئیات آن برای سایت در نمودار نمایش داده خواهد شد. ولی اگر سایت دارای رتبه الکسا بیشتراز صد هزار باشد نمودار خالی نمایش داده خواهد شد.
با توجه به نمودار میتوانید میزان رشد سایت را در بازه زمانی سه ماهه بررسی کنید.
Page Authority و Domain Authority یک فاکتور غیر رسمی سئو است که نقش بسیار مهمی دارد.با توجه به اینکه گوگل بروز رسانی page rank ها را متوقف کرده است و اگر هم مجددا پیج رنک ها را به روز کند، با فاصله های زمانی خیلی زیادی این کار انجام می شود، این دو فاکتور نقش مهمی دارند.Page Authority و Domain Authority به ترتیب به معنی اعتبار صفحه و اعتبار دامنه، توسط شرکت موز، ارائه می شوند که از طریق سایت CmsDetector می توانید، مقدار page و domain authority سایت مورد نظر خود را بررسی کنید.
تب پنجم این صفحه شامل اطلاعات جستجوی معکوس است که سایر سایت های میزبانی شده در سرور سایت مورد نظر را جستجو میکند تا دامنه و لینک وبسایتهای دیگر را که از آدرس IP این سایت استفاده میکنند را نمایش دهد.
از طریق سیستم شناسایی مدیریت محتوای CmsDetector شما میتوانید وب سایت مورد نظر خود را در ۶۱ آنتی ویروس معتبر دنیا و به صورت آنلاین اسکن کنید و از وجود بد افزارهایی که ممکن است در فایل های سایت وجود داشته باشد با خبر شوید . لازم نیست این بررسی را به صورت تک به تک انجام دهید چون وب سایت CmsDetector به آسانی ۱ کلیک این کار را برای شما به بهترین نحو انجام میدهد.
و در تب اخر سیستم به بررسی سرعت سایت میپردازد ، سرعت سایت یکی از معیارهای مهم و تاثیرگذار در بهینه سازی سایت در موتورهای جستجو است. سرعت سایت به دو قسمت کلی سرعت بار گذاری صفحه یا سرعت پاسخگویی سرور می تواند تعریف شود. منظور از سرعت بارگذاری سایت، میزان زمانی است که محتوای یک صفحه از سایت به صورت کامل بارگذاری می شود و منظور از سرعت پاسخگویی سرور، میزان زمانی است که از هنگام درخواست مرورگر تا شروع ارسال دیتا از سمت سرور به طول می انجامد. هر چقدر که مدت زمان بارگذاری صفحات سایت کمتر باشد، سرعت سایت بیشتر است. در نتیجه کاربران رضایت بیشتری دارند و بیشتر در سایت می مانند و موجب بهبود رتبه سایت می شوند.
2017 تمامی حقوق این سایت متعلق به شرکت بین المللی تجارت الکترونیک رونیکا می باشد
۲ دیدگاه
rastgar
سلام و خسته نباشید
ممنون از راهنمایی و اطلاعات مفید و کاربردی که در این صفحه ، انتقال دادید.
من مدتیه که مدیریت محتوای سایتی رو به عهده گرفتم. باید اطلاعاتم رو زیاد کنم و تقریبا هنوز صفر کیلومترم. اولین قدم ، همین تشخیص سیستم مدیریت محتوا بود.
شما خیلی جامع و کاربردی راهنمایی کردید. ممنونم که کمکم کردین اولین قدم رو بردارم
پاینده و موفق باشید.
رضا شاهرخیان
خواهش میکنم
موفق باشید