سرویس های غیرحجمی و حجمی اینترنت!

اینترنت

مدل اینترنت غیرحجمی تصویب شد

۲۱ آبان ماه امسال، وزیر ارتباطات تصویب مدل اینترنت غیرحجمی برای کاربران اینترنت ثابت را اعلام کرد.

محمد جواد آذری جهرمی بار دیگر مانند همیشه از طریق صفحه اجتماعی خود اقدام به انتشار خبری با موضوع “اینترنت غیرحجمی” کرد که خودش در دولت گذشته و در قامت معاون وزیر جلوی اجرای آن را برای بررسیهای بیشتر گرفته بود. اکنون وی با انتشار پیامی به شرح زیر خبر از تصویب تعرفه‌های اینترنت غیرحجمی داده است: «پس از دو ماه کار فشرده و انجام مطالعات اقتصادی و مذاکرات با اپراتورها و نیز جمع‌بندی نظرات کاربران، امروز و در جلسه کمیسیون تنظیم مقررات مدل غیرحجمی تعرفه سرویسهای ثابت به تصویب رسید.»

تقسیم بندی سرویس های اینترنتی به محدود و نامحدود

سرویس‌های اینترنتی را می‌توان به دو دسته‌بندی محدود و نامحدود تقسیم کرد. در سرویس‌های نامحدود، هیچ محدودیتی از لحاظ اطلاعات رد و بدل شده وجود ندارد، در حالی که در سرویس‌های محدود باید حواستان به داده تبادل شده جمع باشد. در صورت ارسال و دریافت فایل تا یک حد مجاز، دیگر قادر به انجام این کارها نخواهید بود و باید با پرداخت هزینه، باز هم حجم بخرید. سرویس‌های محدود، خود از یک نظر به دو دسته‌ بندی حجمی و غیر حجمی تقسیم می‌شوند. کاربران حرفه‌ای اینترنت سرویس‌های نامحدود و غیرحجمی را به سرویس‌های محدود و حجمی ترجیح می‌دهند و دوست دارند بدون محدودیت حجم از اینترنت خود استفاده کنند. البته در این میان برخی از کاربران با ماهیت‌های مشخص از سرویس‌های نامحدود استفاده می‌کنند. به غیر از کاربران تجاری و حقوقی کاربرانی چون گیمرها، دانلودرها و تولیدکنندگان محتوا بیش از سایر کاربران از اینترنت نامحدود استفاده می‌کنند. در ایران هر اپراتور ارتباطات ثابت با نحوه‌ی خاص و تعرفه‌ی مخصوص خود، اینترنت ADSL را به صورت غیر حجمی ارائه می‌دهد.

سرویس‌های حجمی :

  • دارای حجم مشخص
  • ارائه با سرعت و مدت زمان معین

اگر مشترک بر روی سرویس‌های حجمی قرار داشته باشد سرعت دسترسی به اینترنت او ممکن است بسته به توان خط تلفنش کمتر از سرعت اسمی سرویس باشد. به عنوان نمونه، حین خرید یک سرویس دارای سرعت یک مگابایت واقعا به این سرعت دست پیدا نکند. از طرفی دیگر با سرویس‌های غیر حجمی رو به رو هستیم که تقریبا جدید به حساب می‌آیند. برای نخستین بار توسط سازمان رگولاتوری، سرویس‌هایی تحت این عنوان معین شده و ISP ها موظف به ارائه آن‌ها شدند. موضوع اصلی آن‌ها تفکیک استفاده از آی پی‌های داخلی با خارج است.سرویس‌های غیر حجمی در چهار سطح سرعتی ۱، ۲، ۴ و ۸ مگابیت برثانیه تعیین شده‌اند و دلیل نام‌گذاری متفاوت آن‌ها، تفاوتی است که با سرویس‌ های حجمی دارند، هر چند هر دوی آن‌ها محدود هستند. نکته بسیار بسیار مهم درباره سرویس‌های غیر حجمی این است که ارائه‌دهنده باید سرعت اسمی عنوان شده در نام طرح را به مشتری ارائه کند.

اینترنت غیر حجمی و نا محدود بعد از اتمام حجمشان چه خواهد شد ؟

موضوعی که کاربران تصور می کنند این است که سرویس های غیر حجمی نامحدود بوده و می توانند به صورت نامحدود و با سرعت بالا فایلهای مورد نیاز خود را با تعرفه های غیر حجمی دانلود کنند اما در اصل به این گونه نیست. این سرویس ها با عنوان اینترنت غیر حجمی شناسخته می شوند نه نا محدود ، اینترنت غیر حجمی یعنی شما هیچگاه دسترسیتان به اینترنت قطع نخواهد شد اما اگر از سقف مجاز تعیین شده برای سرویس مورد نظر بیشتر دانلود کنید سرعتتان به شدت کاهش خواهد یافت و برای بازگشت به سرعت اولیه دوباره باید حجم بخرید. به هر حال شیوه ای که شرکت ها برای اجرای کردن سرویس های غیر حجمی اعلام کرده اند بسیار مبهم است به گونه ای که بعد از جدول مقایسه سرویس های غیر حجمی در سایت انجام دادیم و برای شما عزیزان قرار دادیم باز هم عده از از دوستان تفاوت سرویس های اعلام شده شرکت ها را با جدول ما متوجه نمی شدند
به همین دلیل جزئیاتی از طرح اینترنت غیر حجمی یا به اطلاح نا محدود را در اختیاز شما قرار می دهیم.

اولین نکته ای که باید بگوئیم این است که جدول ها و تعرفه های ارائه شده توسط شرکت های مختلف همه بر اساس ترافیک داخلی هستند نه بین المللی ، به عنوان مثال در تعره ۱۶ مگابیت ۲۰ گیگابایتی شاتل شما فقط از ۱۶۰ گیگابایت آن می توانید به عنوان ترافیک بین المللی استفاده کنیدو ما بقی آن مربوط به ترافیک داخلی است.

منظور از ترافیک و اینترنت بین‌المللی چیست؟

اینترنت بین الملل یعنی تمامی شبکه های اجتماعی ماننداینستاگرام،تلگرام،واتساپ،یوتیوب،فیسبوک،گوگل،پلی استور و تمامی سایتهایی که سرور هایشان در خارج از ایران است و ترافیک داخلی به سایتهایی که سرور های آنها در داخل ایران است مانند کافه بازار،آپارات، خبرگزاری های رسمی و … یعنی شما اگر از سایتهای داخلی بازدید و دانلود کنید ترافیک داخلی محاسبه می شود و اگر از سایتهای خارجی استفاده کنید ترافیک بین المللی محسوب می شود.

تعرفه های غیر حجمی با ترافیک گول زننده:

یکی از دلایل اصلی که کاربران در هنگام خرید سرویس های تعرفه جدید اینترنت غیر حجمی دچار اشتباه می شوند جدول های اراه شده تعرفه های جدید اینترنت است، این جدول ها بر اساس ترافیک اخلی نوشته شده اند، یعنی میزان ترافیک بین المللی و داخلی در آن به صورت جدا درج نشده است، اما سوال اینجاس حال که اکثر کاربران از اینترنت بین المللی استفاده می کنند چرا باید شرکت های اراه دهنده این جدول را بر اساس ترافیک داخلی رسم کنند ؟ بهتر نبود که حجم ها بر اساس ترافیک بین المللی محاسبه می شد و در عوض درون جدول ها ترافیک داخلی به صورت حجدا نیز نوشته می شد ؟ به همین منظور جدولی بر اساس ترایک اصلی برای شما عزیزان از تمامی شرکت های ارائه دهنده سویس اینترنت غیرحجمی تهیه کرده ایم که در زیر مشاهده می کنید.

 

۲ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

*

2017 تمامی حقوق این سایت متعلق به شرکت بین المللی تجارت الکترونیک رونیکا می باشد